בחג החנוכה הזה:  לביבות עדשים וירקות 

יכול לעניין אותך

טרגדיה ברחובות: ילד בן שש נמצא ללא הכרה בביתו, מותו נקבע בבית החולים

אירוע קשה הבוקר ברחובות: ילד בן שש נמצא ללא הכרה בביתו לאחר שלא התעורר משנתו. צוותי הרפואה של איחוד הצלה שהגיעו למקום ביצעו בו פעולות

מטען מאולתר נוטרל במוסך באזור התעשייה ברחובות

המשטרה: הרקע לאירוע – פלילי חבלני מחוז מרכז נטרלו הבוקר (ה') פריט אמל"ח שאותר במוסך באזור התעשייה ברחובות, לאחר ששוטרי תחנת רחובות איתרו במקום חפץ

מתן דיל: "לא אתן את ידי להעלאה של הארנונה בעיר, פרט למה שמחייב החוק!"

ראש עיריית רחובות דוחה את הפרסום בערוץ 12 לפיו הארנונה בעיר תעלה ב-8% ומבהיר: "הנתונים שהוצגו בשידור שגויים ואינם משקפים את המציאות! זו טעות חמורה!

רחובות פותחת את חודש המודעות לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות עם שורה של אירועים עירוניים

יתקיימו פעילויות קהילתיות נוספות, בהן קבוצות הורים, מפגשי "קפה שיח", סדנאות מקצועיות והרצאות בתחום ההתנהגות והחינוך המיני-חברתי, לצד מופעי הסברה בבתי הספר – כולל הופעה

לקראת חג החנוכה הדיאטנית הקלינית ויועצת לחברת הרבלייף- ורוניקה מייזלר מנדבת מתכון חדש ומפתיע ללביבות עדשים וירקות,

המתכון שמשלב בין חג האור למסורת בריאה ומזינה. במקום לוותר על הטעם או להעמיס קלוריות, ורוניקה מציעה גרסה קלה, צבעונית ומלאת ערכים תזונתיים, שנותנת מקום לעדשים, ירקות טריים וטכניקת הכנה חכמה. כך נולד מתכון חגיגי שמתאים למשפחות, לילדים ולכל מי שרוצה ליהנות מלביבה שמחממת את הלב  בלי רגשות אשם.

רשימת מרכיבים: (לכ־20 לביבות)

  • 2  בצלים קצוצים
  • 2  כוסות עדשים ירוקות/חומות לאחר השריה
  • 1  בטטה בינונית
  • 2–3  גזרים או 2  קישואים
  • 3 עלי סלרי
  • ½  צרור פטרוזיליה או כוסברה
  • 2  ביצים
  • ½  כוס קוואקר דק (שיבולת שועל)
  • לשדרוג החלבון (אופציונלי אך מומלץ מאוד):
  • 3–4  כפות קוטג' 3–5% / יוגורט יווני 5% –  מעלה חלבון ומייצב 

תיבול:

  • 1 כפית מלח
  • ½  כפית פלפל
  • כפית כמון
  • 1 כפית שום כתוש או ½ כפית שום גבישי
  • תוספת מומלצת: ½ כפית כורכום + קורט פפריקה מעושנת

אופן הכנה:

  1. טיגון קל: לטגן את הבצל בכף שמן זית עד השחמה עדינה.
  2. בישול העדשים: 

להוסיף את העדשים, למלא מים עד כיסוי ולבשל עד ריכוך וייבוש כמעט מלא של המים.
טיפ: להשאיר מעט לחות – זה משפר את המרקם.

לאפות ב־180° כ־25–30 דקות עד הזהבה.

טוחנים ירקות:
במעבד מזון – לטחון גס את הבטטה, הגזרים/קישואים, הסלרי והפטרוזיליה.

מערבבים הכול:
בקערה גדולה – לשלב ירקות, עדשים, ביצים, קמח ותבלינים.
אם מוסיפים קוטג’/יווני – להוסיף בשלב זה.
המרקם צריך להיות יציב אך רך – כמו תערובת קציצות.

אפייה:

ליצור לביבות על נייר אפייה משומן.

לרסס מעט שמן גם מעל לקבלת קריספיות.